2009. április 27., hétfő

A vadász




A bennünk mélyen élő, ösztönös vadász olykor olyan szimat után ered, amely hamis. Vajon, hogy engedhetjük, hogy hamis vágyak, illúziók nyomába eredjünk és olyan vadra vadásszunk, amely nem nekünk való. Hogyan képes annyira elkápráztatni valaki, hogy a vonzásából alig bírok szabadulni, miközben nem történik semmi, csak nézem messziről, vágyakozva.


Hogyan hallgathatok egóm szavára, aki tol felé, aki akarja, hogy akarjam őt, amíg már egyáltalán nem látok tisztán, mint egy szenvedély beteg, aki nem élhet az anyag nélkül, de már vele sem jó. Már csak szenved tőle. Én is így jártam az illúzió szőtte szerelemmel...


A vadászat hosszú és gyötrelmes volt, a végén már nem tudtam, hogy ki üldöz kit, és ki csalogat kit. Már önmagam sem voltam, egy távoli jövő cukor máza végleg elolvadt. S szabad vagyok, újra szabad. Amikor mélyet szippantok a levegőbe, amikor engedem, hogy a napsütés simogassa az arcomat, amikor végre újra élek, s szerethetek, érzem, ahogy újra betöltődik a szerelem energiája az életembe. Még nem öltött alakot, még nem látom őt, de érzem, hogy itt van, s vár csendesen, amíg készen állok arra, hogy befogadjam.


Nincs több vadászat. A nő nem lehet többé vadász, de vad sem. A nő csak nő most már, csendesen, békében ül a réten, s egy gyönyörű, édes pillanatban egy pillangó száll le a vállára. S a pillangó teljesen elvarázsolja őt, suttog a fülébe kedves szavakat, udvarol neki. De ha a nő birtokolni akarja, s tenyerébe zárni, a pillangó tovaszáll. Addig marad csupán, amíg szabad lehet ő is és a nő is. S így a legnagyobb boldogságot adja meg önmagának és a nőnek is.


Ez a pillanat örökké tarthat, s ha többé nem a pillanat varázsa élteti őket, nincs többé jövőjük. Ha a pillanat elvész, a jövő is elpárolog vele együtt. Azonban, ha a pillanat marad, maradnak ők is mindketten, együtt lélegezve, szívük együtt dobban a réten, miközben tovább halad az életük közösen.

Ez a cél, s ez minden, amit a szívem kíván, hogy egy szívként dobbanjon egy olyan férfival, aki valóságos, és aki szintén szabad. Elfogy a vadász mező, elfogy az egó szava, megszűnik a birtoklás, s a helyében már csak a tiszta, éltető szeretet marad. Vége a vadászatnak...

2 megjegyzés:

  1. A felszabadult öröm boldogságot és vidámságot hozva táncol be az életedbe!
    Szeretetteljesen arra noszogat, hogy életedet fokozd fel a legmagasabb rezgésére.
    Ideje elhatározni, hogy évezni fogod az élet minden egyes értékes pillanatát, szívverését és lélegzetvételét.
    Ha csak várod az örömöt, elég sivár lesz a létezésed. Ha azonban elhatározod, hogy megtöltöd életed felszabadult örömmel, akkor életed folyamatos mulatsággá változik, egészséget és életkedvet áraszt feléd, és nagyon sokan szeretnék majd, hogy meghívd őket erre a lakomára. (by Gral :-)

    VálaszTörlés
  2. A felszabadult öröm boldogságot és vidámságot hozva táncol be az életedbe!
    Szeretetteljesen arra noszogat, hogy életedet fokozd fel a legmagasabb rezgésére.
    Ideje elhatározni, hogy évezni fogod az élet minden egyes értékes pillanatát, szívverését és lélegzetvételét.
    Ha csak várod az örömöt, elég sivár lesz a létezésed.
    Ha azonban elhatározod, hogy megtöltöd életed felszabadult örömmel, akkor életed folyamatos mulatsággá változik, egészséget és életkedvet áraszt feléd, és nagyon sokan szeretnék majd, hogy meghívd őket erre a lakomára.
    by Gral

    VálaszTörlés